כאב בירך - הסבר תוצאות CT

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

05/02/2016 | 20:37 | מאת: ליאת

שלום, מלפני כמה חודשים התחיל לי כאב בירך (לפי מה שאני זוכרת זה היה מתנועה לא טובה ברגל) וגם כאבים בברך ימין. הכאב לא הפסיק לי והלכתי לאורטופד שנתן לי לעשות בדיקת מיפוי עצמות ובתוצאות היתה לי קליטה מוגברת באזור הירך וגם בברך ימין ובלי קשר בירך השמאלית נמצא לי איזשהו משהו שהרופא טעם שיתכן שזה סחוס בתוך העצם וזה משהו שנולדתי איתו. לאחר מכן הרופא הפנה אותי לבדיקת CT ע"מ לבדוק את מה שיש לי בירך השמאלית דווקא, ומה שיש לי ברגל ימין הוא טען שכנראה שזו רק דלקת והביא לי אתופן לטיפול. ובתוצאות ה-CT כתוב: -הודגם נגע רדיו-לוצנטי, מוגדר היטב, באורך עד 20 מ"מ, ממוקם באזור אינטר-טרוכנטרי של הירך הימנית, בנוי מצפיפות של רקמה רכה ואיים קטנים של צפיפות שומן, מתאים ל-liposclerosing myxofibrous tumor -הודגמה ציסטה סוב-כונדלרית בקוטר עד 5 מ"מ, ממוקמת באספקט הקדמי של הפוסה אינטר-קונדילרית שך הברך הימנית, בשל שינויים ארטרוטיים מתונים במפרק הפטלו-פמולי של הברך הימנית. -הודגם נגע בצורה אובאלית, מגיע באורכו עד 15 מ"מ, עם מטריקס כונדרואידלי בתוכו, ממוקם בלשד העצם, אינו גורם לתגובה אנדוסטלית או פרי-אאוסטלית באותו גובה ואינו גורם לשינוי בצפיפות לשד העצם בהיקף, ממוקם אינטרה-מדולרית בדיאפיזיס הדיסטלי של הירך השמאלית ומתאים לאנכונדרומה שקולטת בביקת מיפוי עצמות. בעקרון, יש לי רק עוד כשלושה שבועות תור שוב לאורטופד ורציתי לדעת מה בדיוק התוצאות אומרות מכיוון שכתוב משהו על גידול... אשמח לתשובה, תודה רבה

אכן מדובר בשני גידולם שונים אך שניהם שפירים ואין צורך לטפל בהם אלא אם כן גדלם עולה על50% מקוטר התעלה ואז כדאי להרחיקם ולהשתיל עצם בכדי למנוע שבר .

06/02/2016 | 18:25 | מאת: ליאת

הגידול בירך באמת יכול היה להגרם מתנועה לא נכונה? ואם כן, האתופן שאני לוקחת אמור לעזור בטיפולו? זה מצב שיכול לעבור או שהטיפול היחיד בזה הוא הסרה כפי שכתבת? תודה שוב

מנהל פורום אורתופדיה