כאבי גב תחתון עם הקרנה לרגל ימין, הריון שבוע 27

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

02/02/2016 | 20:05 | מאת: רונית

שלום רב אני סובלת מכאבי גב תחתון אשר מקרינים לי על רגל ימין ברמה כזאת שאני ממש צולעת, איני יכולה לדרוך על כף הרגל בשלמותה. יש לציין שזה קרה לי בעבר, אחרי הלידה הראשונה שלי סבלתי מכאבים, הלכתי למסאג'יסטית שאמרה לי שבעקבות ההריון משהו באגן שלי זז והפנתה אותי לרופא משפחה אש שלח אותי לטיפולי כירופרקט וסדרה של עיסויים רפואיים, כמו כן, גם ירדתי במשקל וזה עבר. עכשיו המצב חזר... רופא אורטופד כתב " רגישות מעל איזור SIR דו"צ, ירידה בתחושה בדרמטום L5-L4 מימין. כוח גס תקין. בחזרים עירים וסימטורים". מעבר למה שכתב לא הסביר לי יותר מידי ורק אמר שאין הרבה מה לעשות, נתן לי שבועיים מנוחה וביקש שאחזור עוד שבועיים ושרוב הסיכויים שיתן לי עוד מנוחה ואז כבר אצא לשמירת הריון. האם אוכל לקבל איזשהו הסבר על האבחנה? האם אני צריכה לומר בעבודה להתחיל לחפש לי מחליף? תודה

אין אבחנה. מה שיש זה תאור ממצאי בדיקה גופנית. מדבריך אני מבין שאת בהריון וסביר להניח שרופאך נמנע מבדיקות נוספות בכדי למנוע נזקי קרינה. אשר לעבודה , הוגן יהיה אם תעדכני את הממונה עליך במצבך

מנהל פורום אורתופדיה