עצם הזנב פונה החוצה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

25/11/2015 | 14:26 | מאת: אייל

שלום, אני בן 28, ולפחות כבר כמה שנים שעצם הזנב שלי פונה כלפי חוץ במקום כלפי פנים. יתכן שזה קרה בעקבות מכה שקיבלתי אי שם בגיל התיכון, או שאולי נולדתי ככה ולא שמתי לב כשהייתי פחות רזה. הבליטה הזו כואבת בעת ישיבה ממושכת, מפריעה במעבר מישיבה לעמידה ובעת כושר גופני, וגם בולטת לעין במידה כזו שהיא מפריעה לי מאוד מבחינה אסטתית. לאחרונה איבדתי ממשקלי ככה שהבעיה החריפה והחלטתי לטפל בה. עשיתי צילום רנטגן של עצם הזנב, ורואים בו בבירור שהיא מופנית אחורנית. אורתופד שבדק אותי אמר שלא ברור אם מדובר בשונות מולדת או כתוצאה מפגיעה, אבל מאחר ואין לי שם דלקת או בעיות נלוות- הדרך היחידה לטפל תהיה ניתוח, והוא שלח אותי לאורתופד עמוד שדרה להתייעצות, אליה טרם הלכתי. אני מאוד מעוניין להפטר מהבעיה הזו, ואני מוכן לעבור ניתוח בשבילה. יש לי מספר שאלות: 1. בהנחה והכאבים הם לא עזים במיוחד ואין שם בעיות נלוות, האם סביר שאורתופד יסכים לנתח אותי? 2. חלק גדול מהסיבה שזה מפריע לי היא אסתטית. הבליטה של העצם עיוותה קצת את העור שמעליה ונראה לי שצריך כאילו "לגזור" שם חלק קטנטן מהעור שנמתח בין שני חלקי הישבן בחלקו העליון..האם זה יכול להיות חלק מניתוח אורתופדי סטנדרטי או שיש צורך בפלסטיקאי? 3.מהם הסיכונים וצפי ההחלמה בניתוח שכזה? תודה רבה

נכונותו של האורתופד לנתח תלויה בהתרשמות שלו ממצוקתך. הסיכון העיקרי בניתוח הוא זיהום של הפצע הניתוחי .סיכון נוס ף לא גדול הוא פגיעה ברקטום

מנהל פורום אורתופדיה