פענוח מיפוי עצמות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

01/10/2015 | 18:23 | מאת: מיכל

שלום דוקטור אסא, אשמח מאוד בהקדם פענוח מיפוי עצמות. בת 44, סובלת מכאבים בברך ימין שנתיים וחצי מיד לאחר לידה 3. חלקים נוספים בגופי כמו גב תחתון, גב עליון צד ימין, כפות רגליים לפעמים כואבים אבל הברך הימין באופן יום יומי. נוטלת איבופן 400 כמעט כל יום כבר שנה וחצי! יש לי עודף משקל של כ-15 ק"ג. עד גיל 30 הייתי פעילה ספורטיבית על בסיס כמעט יומי. ממצאים: "שינויים ארטריטיים ניוונים ב- D6-7 מימין, כתפיים, ברכיים (הרבה יותר בולט מימין, עם דגש בפיקה ובמדור מדיאלי של הפרק). באבחנה מבדלת: במדיאל טיביה - פגיעה מניסקלית מדיאלית. ללא מימצא נוסף." תודה מראש ומקווה לקבל תשובה מהירה.

מכיון שבעייתך העיקרית הנה כאב בברך אין חשיבות לממצאים אחרים. הממצא בברך יכול להיות ביטוי לקרע של מניסקוס. השלמת הבאבחנה תעשה על ידי בדיקת מר"י

מנהל פורום אורתופדיה