ציסטה בירך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

31/08/2015 | 14:24 | מאת: נחמה

שלום, לפני כשנתיים התגלתה לי (ע"י כאבים עזים ואולטרסאונד) צ'יסטה ברגל. הייתי בהריון אז לא יכולתי לעשות כלום. אחרי הלידה עברו הכאבים אז שכחתי מזה. כעת אני שוב בהריון ושוב חזרו הכאבים בצורה הרבה יותר חזקה ובהתקפים איומים. הלכתי לאורטופד ולכירוג וקיבלתי איזו משחה לשיכוך הכאב- שלא עוזרת הרבה. אתמול נפל משהו כבד על רגלי באזור הצ'יסטה וחשבתי שאני מתעלפת מרוב כאב, אח"כ הכאב הגיע בהתקפים יותר צפופים ויותר כואבים. אני רואה כעת שכל האזור שקרוב לצ'יסטה נהיה גם אדום ויותר קשה. האם יכול להיות שהתפוצצה הצ'יסטה? והאם זה מסוכן? ומה כן ניתן לעשות בהריון על מנת להקל על הכאבים העזים המגיעים בהתקפים הלי יכולת לצפות מראש? תודה רבה, נחמה.

איני בטוח שאני יודע למה כוונתך בציסטה. יש מה שנקרע גנגליון ציסט זו אינה מתפוצצת אלא בנסיבות מאד מיוחדות. ך

01/09/2015 | 15:02 | מאת: נחמה

בתוצאות של האולטרסאונד כתוב: בשומן התת עורי הודגם ממצא בגודל 4*4*6 ממ הממצא בעל גבולות סדירים ללא סימני וסקולריות משמעותיות בתוכו. יתכן בין היתר תהליך כגון SEBACEOUS CYST או פיברומה.

מנהל פורום אורתופדיה