אבחון בקע/בלט דיסק -

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

31/08/2015 | 09:58 | מאת: אור

שלום, בזמן המילואים חטפתי מכה בתוך נגמש באזור הגב התחתון. זה קרה ביום האחרון של המילואים. יום למחרת קמתי בבית עם חוסר תחושה בכף רגל שמאל,למעלה מעל לאגדול ולצדה. מובן מאליו שהתקשרתי והודעתי למ"פ ולמ"מ. מאז ראיתי שני אורתופדים. -האחד, אמר לי שייתכן וזה יעבור וייתכן שלא.הוא אמר שאני יכול לתפקד כרגיל. הוא לא הביא לי המשך טיפול. -השני, אמר לי שהוא לא מכיר עצב כזה, שיוצא מאזור הגב התחתון ועד לכף רגל. היום אני כבר חודשיים-שלושה, לאחר הפגיעה ועדיין יש לי כאבי גב. אני עדיין לא מרגיש את כף הרגל. קשה לי להתכופף. פעם אחת שהרמתי תיק מעט כבד על הגב, קיבלתי לאחר מספר מטרים כאב ממש חד מהגב - שלמספר שניות והייתי חייב להוריד את התיק מהגב. השאלות שלי הן: האם מומלץ לי ללכת ולקבל עוד חוו"ד ?. האם בקע/בלט דיסק מצריך טיפול כלשהו ?. או פשוט מתעלמים ממנו ?. האם זה יכול להחמיר ?. באופן אישי, האם מומלץ לי לממן מכיסי בדיקת דימות כלשהי ?. תודה רבה !.

אכן אני ממליץ שתקבל עוד חוות דעת. לא מטפלים בבקע או בלט. מטפלים בבן אדם והצורך בטיפול נגזר מסבלו, מחושיו וממצאי הבדיקות ובראש וראשונה הבדיקה הגופנית . אינני יודע מה יש לך ולכן איני יודע אם הוא יכול להחמיר המערכת מחוייבת למצא את סיבת מחלתך ואין סיבה שתממן זאת בעצמך.

מנהל פורום אורתופדיה