בצקות לשדיות חוזרות ואוסטאופורוזיס

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

28/08/2015 | 19:16 | מאת: אייל

להלן סיכום קצר של סיפור המחלה שלי בן 45 . עד אירוע הנל פעיל גופנית. ספטמבר14- החלה צליעה ללא כל טראומה. החלו כאבים באזור המניסקוס המדיאלי במיוחד בישור מלא של הרגל. המשכתי את חיי כרגיל(פעילות גופנית, הליכות, עבודה על הרגליים) והכאבים גברו עד מאוד באזורים שונים של הברך.הצליעה גברה והיתה מוגבלות רבה בכיפוף ובבישור. במקביל ביצעתי mri שהדגים קרע במינסקוס. דצמבר14 עברתי ניתוח ארתרוסקופי לכריתה חלקית של המניסקוס ללא סיבוכים בניתוח.התחלתי בפזיותרפיה.הרגל לא התיישרה והיתה מוגבלות גדולה בכיפוף. ככל שהתקדמתי בפיזיותרפיה החלו כאבים עזים, בעיקר בקונדיל החיצוני של הפמור. פברואר 15- mri הראה בצקת לשדית נרחבת הפמור.חשדלavn עברתי למשך שישה שבועות להליכה עם קביים ללא דריכה כלל על הרגל הפגועה ולזמן זהה נוסף עם דריכה חלקית. מאי 15-mri הראה נסיגה מלאה של הבצקת מפברואר ואכן הכאבים באזור חלפו, אך הודגמו בצקות חדשות בטיביה וכאבים חזקים למדי. במקביל תרגול פיזיותרפיה, שיפור משמעותי בטווחי התנועה ובמצב השרירים.עם נסיונות הדריכה המלאה על הרגל החלו כאבים בכף הרגל. הכאבים זזו מעצם לעצם בכך הרגל. הצליעה עודנה משמעותית. אוגוסט 15-mri מדגים בצקת לשדית נרחבת בעצם הקוניפורם האמצעית ובצקות קטנות בעוד עצמות באזור הקרסול. במקביל, אובחנתי בבדיקת צפיפות עצם כסובל מאוסתיאופורוזיס (הן בעמוד השדרה והן בראש הירך, חריף יותר ברגל הפגועה) בימים אלו סובל מצליעה ניכרת ומכאבים חזקים בכף הרגל. האם יש קשר בין האוסתיאופורוזיס לבצקות? אשמח לשמוע דעתכם לגבי אבחון והמלצות טיפול תודה מראש

יש קשר בין בצקת לשד העצם ובין האוסטאופורוזיס מדובר בעצם בשני פנם של אותו דבר דהיינו אוסטאופורוזיס מדגימים בצילומי רנטגן,ט"מ או DXA בצקת של לשד הצעם זה מושג מעולם המר"י. יש בהחלט טיפולים יעילים כמו מתן ביספוספונטים ( המלצתי היא פמידרונט בערוי פעם בשנה) או אנטגוניסט של פרוסטהגלנדינים

30/08/2015 | 17:52 | מאת: אייל

תודה על תשובתך המהירה ועצותיך.

מנהל פורום אורתופדיה