פריצת דיסק

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

29/08/2015 | 21:36 | מאת: יוסי

שלום. אניבן 30 סובל מפריצת דיסק בחוליות L4-L5 שעושה לי בעיות, ב2011 אושפזתי כתוצאה מדרופ-פוט, ושרירים ורפלקסים מוחלשים ברגל ימין, טופלתי בדקסאקורט לווריד במשך שבוע, הטיפול הצליח והכאבים עברו והרגל ואני חזרנו לתפקד... זה החזיק 4 שנים, לפני כ 4 שבועות החלו כאבים נוראיים ברגל ימין שוב, כאבים שלא נותנים לעמוד (ללא ממצא פתולוגי כמו ב2011) על הרגל יותר מ2-3 דק רצוף, התחלתי טיפול עם ארקוקסיה וברקסין שלא עזרו ולאחר שבועיים של כאבים נוירוכירורג הביא לי דקסאמטזון בכדורים, אציין שעשיתי שוב סיטי שהראה שהפריצה חזרה לעשות דלקת ורשום "L4-L5: בלט דיסק אחורי ימני המצר באופן משמעותי את הרצס מימן L5-S1: בלט דיסק אחורי דיפוזי בינוני המצר את התעלה" לאחר שבוע טיפול סטירואידי חזרתי לתפקד ובאמת הרגשתי טוב וחשבתי שבאמת נפטרתי מזה, לפחות לכמה שנים טובות, לצערי היום אחרי שבוע וחצי מהטיפול, הכאבים חזרו ובענק, אני מרגיש שחזרתי לנקודה שבה התחלתי, שוב אני לא מצליח ללכת על הרגל יותר מכמה דק. בבקשה, מה עליי לעשות? והאם יש טיפול מלבד זריקות או כדורים? אני לא רוצה לחיות על סטירואידים כי יש להם תופעות לוואי נוראיות שכבר הספקתי להרגיש, ואני מאוד חושש משולחן הניתוחים, ומה ההשלחות של ניתוח כזה במידה ואהיה חייב לעבור אותו, ומה התהליך לניתוח שכזה. אשמח ליעוץ בנושא. תודה.

1.זריקת סטרואידים מכוונת לשורש L4 מימין ( נקרא : "חסם ברירנישל שרש עצבי") 2. ניתוח

מנהל פורום אורתופדיה