לפי בדיקת MRI, קרע מלא בACL

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

23/07/2015 | 21:07 | מאת: חייל קרבי

שלום. אני חייל קרבי, לפני כחודשיים קיבלתי חבלה סיבובית במשחק כדורגל. הייתי אצל מספר רופאים ועשיתי צילומים, הגיע MRI, הגיעו התוצאות. השאלה מה עושים עכשיו, איך קובעים אם יש צורך בניתוח - כי אני ממש רוצה לחזור לכשירות מלאה שהייתי בה. מתי עושים אותו, אם יש צורך בסיפוח לר"מ 2 ... ומה התוצאות אומרות חוץ מקרע מלא ברצועה? להלן תוצאות סריקה בתהודה מגנטית של ברך שמאל: הבדיקה בוצעה בטכניקות שונות בשקלול T1, T2 במישור אקסיאלי, סגיטלי וקורונלי. הבדיקה בוצעה לבירור מצב לאחר חבלה סיבובית. כמות מוגברת במידה בינונית של נוזל בברך. קרע מלא של ה-ACL מהאינסרציה אל הפמור. ה-ACL מונח על הטיביה. בצקת לשד עצם נראית בצד הלטרלי של הברך בפמור, בטיביה ובפיבולה. בצקת לשד עצם בפלטו הטיביאלי המדיאלי. לא נראים קרעים במניסקים. .תקינים LCL-ו PCL, MCL מנגנון האקסטנציה תקין. לא נראים קרעים בסחוסים. הרטינקולום שמור. בסיכום: קרע מלא של ה-ACL.

הצורך בניתוח נגזר מיציבות הברך ומה"אתגרים" שאתה מתכנן להעמיד לה. כעקרון אם אתה מצפה מהברך שלך לעמוד בעומסים של ביצוע תנועות סיבוביות תוך כדי ריצה מהירה החלפהחדה של כווני ריצה וכיו"ב תצטרך לעבור ניתוח

מנהל פורום אורתופדיה