רצועה צולבת נמתחה והתרופפה כתוצאה מתאונה מה לעשות?

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

22/07/2015 | 20:56 | מאת: צעיר בן 26

אחריי תאונת דרכים נפגעתי בברך והרצועת הצולבת שלי נפגעה, הmri מראה שהרצועה כנראה לא נקרעה אבל קיבלה חבלה חזקה מאוד ולכן נמתחה והתרופפה. כרגע אני צולע מאוד, לא יכול ללכת כמעט, ואני סובל מחוסר יציבות וכאבים. הרופא אומר כרגע לחכות עוד חודשיים ולעבור פיזוטרפיה. האם יש ניתוח לקיצור הרצועה? או שחייבים להוריד אותה ולשחזר? האם יש דרך לחזור לפעילות מאומצת וספורט ללא ניתוח? אשמח לכל תשובה תודה

אין דרך לקצר את הרצועה. ניתן לשפר את יציבות הברך על ידי חיזוק שרירי הירך. זה דורש הרבה מאמץ

מנהל פורום אורתופדיה