הקלה לכאבים מספינל סטנוסיס

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

21/07/2015 | 12:09 | מאת: רחל

שלום! אבי בן 80, סובל מספינל סטנוזיס. עבר ניתוח לפני כ-15 שנים. מאז עבר גם טיפולי כימוטרפיה, הדבקת חוליות, כיום הוא סיעודי לאחר cva שקרה לפני 5 שנים. יושב בכסא גלגלים מצבו בירידה. הוא מטופל עם פנטניל 100 ועוד אופטלגין לפי צורך. סובל עדיין מכאבים עזים. איך נכון להושיב בכסא גלגלים אדם עם הבעיה שלו? איך ניתן להקל עליו? לעיתים הוא נוטה ימינה. האם יש טעם לטלטל אותו לאורטופד לצורך צילום? האם חגורה אולי תעזור? אני יודעת שזה קשה בלי לראות אותו אבל כל עצה בנושא או הפניה למישהו שמומחה לבעיה במיוחד בהחמרה של המצב ואצל אנשים סיעודיים בכסא גלגלים תודה מראש

בכדי לענות לך בהגינות צריך לבחון את מצבו התפקודי של אביך מקרוב .נראה לי כיה כתובת בשבילך צריכה להיות מומחה לגריאטריה או פיסיותרפיסט שעוסק בשיקום גריאטרי

מנהל פורום אורתופדיה