קרע במיניסקוס המדיאלי

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

20/07/2015 | 10:59 | מאת: יואל

שלום, אני בן 44 ורץ פעיל עד לפני חודשיים. הרגשתי כאבים מגבילים בתנועה בברך ימין לאחר מירוץ שליחים (חודשיים קודם לכן רצתי מרתון ללא כאבים).ביצעתי בדיקת MRI, להלן התוצאות: הודגמו אותות תקינים ממח העצם, ללא עדות לשברים בצקות או אוסטיאונקרוזיס. הרצועות הצולבות והרצועות הקולטרליות הודגמו תקינות. מודגם קרע אלכסוני בקרן האחורית של המניסקוס המדיאלי המערב גם את שורש המניסקוס אשר שוליו אינם סדירים. המניסקוס הלטרלי מודגם תקין. המנגנון המיישר מודגם תקין. סחוס הפיקה שמור. הודגם נוזל תוך פירקי בכמות קטנה. מודגמת פליקה מדיאלית לא מעובה. ללא עדות ליצירת ציסטה פופליטיאלית . א. האם נדרשת התערבות כירורגית? האם הקרע לא מתאחה מעצמו? האם פיזיותרפיה יכולה לעזור ללא ניתוח. ב. אם אכן נדרש ניתוח, האם כורתים את חלק המיניסקוס או תופרים אותו? ג. כמה זמן נדרש להחלמה והאם אפשר לחזור לפעילות ספורטיבית (בדגש על ריצה)? תודה, יואל.

קרע מניסקוס בגילך - מבלי שהיה ארוע של חבלה- הוא מה שנקרע קרע ניווני. התועלתבניתוח במקרה כזה היא בסימן שאלה. שווה לקחת תקופת נסיון עם חזרה הדרגתית לפעילות וחיזוק שרירי הירך . אם לא יחול שיפור משמעותי יש מקום לטפל בניתוח. הקרע אינו מתאחה

מנהל פורום אורתופדיה