כאבי גב קשים- האם סיבה לשמירת הריון?

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

01/07/2015 | 09:01 | מאת: סימונה

שלום רב בשבוע 11 הריון יחיד טבעי שהגיע בהפתעה- לאחר שנים של טיפולים. סובלת מכאבי גב על רקע בלטי דיסק בגב עם לחץ על שק העצבים מימין, עם הקרנות למפשעות בטן ורגליים. התגברות ב-3 שבועות אחרונים. לפני כשנתיים הריון תאומות IVF (לאחר 8 שנים של ניסיונות וטיפולים) ובשבוע 17 התחלתי להרגיש את ההחמרה בכאבים, ובשבוע 19 קיבלתי המלצה לשמירת הריון מאורטופד עד סוף ההריון. הפעם הכאבים התחילו כאמור מוקדם הרבה יותר. יש לציין כי כיום שוקלת 126 ק"ג, המשקל שהייתי בסוף ההריון של התאומות, מה שכמובן מגביר את הלחץ על הגב. ניגשתי לאותו אורטופד השבוע שאמר כי זה שלב מוקדם מדי של ההריון, בטל"א לא מאשר בשלב זה "הם קוראים לנו לשימוע מדוע המלצתי על שמירת הריון ולא בא לי על זה" ולכן לא יכול להמליץ ופעם קודמת המליץ כי זה היה הריון תאומים. שלח אותי למומחה גב שעובד איתו שפשוט קטל אותי בתחילת דברי "אין קשר בין כאבי גב לשמירת הריון". אני מבינה כי תאומים זה הריון בסיכון וזהו לחץ כפול על הגב, אבל לא מבינה מה הקשר בין הריון תאומים להמלצת האורטופד כיון שתאומים אינה בעיה אורטופדית ולכן זו לא סיבה שאורטופד ימליץ על שמירת הריון. אני סובלת מכאבים חזקים כמו שסבלתי בהריון הקודם למרות שכעת זה הריון יחיד. כמו שאמרתי זה הריון שהגיע בהפתעה אחרי שנים רבות של ניסיונות כושלים וחשוב לי מאוד לשמור עליו. אני מרגישה הקרנות למפשעה לרגלים ומין כיווץ בבטן עם כאב הגב ופוחדת שזה יפגע בהריון או בעובר. האם המצב שלי מצדיק המלצה לשמירת הריון? אודה לתשובתכם בהקדם.

כאב גב לסוגיו אינו מאיים על ההריון(גך לא על הריון עם תאומים) . מצבך אינו שונה ממצבו של כל הסובל מהתקף כאב גב שלעיתם עליו להעדר מן העבודה תקופה ארוכה.

מנהל פורום אורתופדיה