פיענוח MRI עמוד שידרה צווארי

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

30/06/2015 | 15:49 | מאת: חני

שלום רב, ביצעתי בדיקת MRI לעמוד שידרה צווארי בגלל נימול ותחושת חשמל בידיים עם כאבי צוואר. להלן הממצאים: יישור הלורדוזיס הצווארי. שינויים ניווניים במרווחים הדיסקליים עם הנמכת המרווחים. c5-c6 בקע דיסק אחורי מרכזי עם לחץ על השק הדוראלי , ללא לחץ על החוט שידרה c6-c7 בקע דיסק אחורי מרכזי וצדדי משמאל, עם לחץ על השק הדוראלי, על חוט השדרה משמאל ועם היצרות של התעלה הספינלית רושם למוקד אות חריג בחוט הדיקה האחרוי משמאל. מה אומר הפיענוח? ואם יש דרך לטפל ? תודה מראש חני

בת"מ ( בדיקה תתהודה מגנטית) אינה עומדת ברשות עצמה. המשמעות שלה נגזרת ממתאם בינה לבין ממצאי הבדיקה הגופנית וסיפור המחלה. יש במכתבך שורה לא מובנת: "רושם למוקד אות חריג בחוט הדיקה האחרוי משמאל." יתכן שהכוונה לפגיעה בחוט השדרה עצמו . אם ך הוא הדבר הטיפול צריך להיות ניתוחי

מנהל פורום אורתופדיה