כאבים בעצם הזנב

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

20/05/2015 | 13:38 | מאת: אבנר

מזה תקופה כאבים בעצם הזנב בעיקר לאחר ישיבה ארוכה. הכאב מקרין לאזור הסוגרים ופי הטבעת. בירור פרוקטולוגי כולל קולונוסקופיה ארוכה יצא תקין, וגם MRI אגן תקין. כדורי קטפלאם הועיל קצת אך יש אלרגיה לאיבופרופן ולא יכול לקחת. בנוסף ארקוקסיה לא הועילה וגם לא אטודולק. האם יש עוד טיפול תרופתי אורתופדי שניתן לנסות ? כרית עם חתך שמיועדת לעצם הזנב, לא הועילה אלא הגבירה את הלחץ והכאב. ליריקה מכהה את הכאב אך לא לגמרי, אך זה לא פותר את מקור הבעיה.

לא ציינת כמה זמן אתה סובל. יש טיפולים שונים . בהנחה שאמנם מדובר בכאב שמקורו ב"עוקץ" ( עצם הזנב) ניתן לטופל על ידי זריקת סטרואידים , על ידי צריבת גוש עצבים שנקרא GANGLION IMPAR בגלי רדיו ואף לכרות את ה"עוקץ" יש המטפלים על ידי סוג של מסג'

מנהל פורום אורתופדיה