ממצאי CT

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

19/05/2015 | 08:51 | מאת: מאיה

שלום, עשיתי בדיקת סיטי לכתף שבה נמצא "ממצא ליטי עם גבול סקלרוטי חלקי לא מוגדר ופריצת קורטקס באספקט עליון לטרלי של ראש ההומרוס עד כמה שניתן לראות ללא עדות לתוספת של רקמה רכה. עמדה תקינה של ראש ההומרוס בגלנואיד. מרווח מפרקי שמור. רקמות רכות ללא ממצא בולט." אני מבינה שיש צורך בבירורים ובדיקות נוספות (קיבלתי הפניות) אבל אני מנסה להבין איזה חלק מהתוצאות יכול להעיד על כך שמדובר בגידול שפיר ואיזה מעיד על גידול ממאיר? (למשל - גבול סקלרוטי חלקי - זה שפיר/ממאיר? ללא עדות לתוספת של רקמה רכה - שפיר/ממאיר?)

גבול סקלרוטי מעיד על גדילה איטית של הגידול פריצתק ורטקס מצביעה על גדילה יחסית מהירה. ללא שגשוג של רקמה רכה - סמן מעודד.

מנהל פורום אורתופדיה