כאבים בצלעות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

26/04/2015 | 00:21 | מאת: מיקה

שלום. לפני שבועיים וחצי החלמתי חלקית מדלקת ריאות. עוד לפני שידעתי שיש לי דלקת ולפני שהרגשתי לא טוב,השתעלתי מאוד חזק. ככה השתעלתי כמה שבועות. בשלב מסויים התחילו לי כאבי תופת( בזמן שיעול בלבד) בצלעות בצד ימין. הייתי במיון עשו צילום ולא אמרו כלום. אולי שריר שנתפס. מרחתי וולטרן,לקחתי אתופן,טראומיל,בנגאיי,משחה סינית,מדבקות,בקבוק חם,אופטלגין אקמול..כלום לא עזר. עם הזמן השיעולים פחתו קצת אבל הכאב נמשך ולא רק בזמן שיעול. ממש כאב חזק בתזוזה. באמת הרגיש כמו שריר תפוס. אבל עכשיו שזה כבר שלושה שבועות בערך אחרי ובלי אנטיביוטיקה וכמעט ללא שיעולים בכלל,הכאב בצלעות חוזר בעוצמות שונות. היום כששכבתי על הגב הרגשתי בליטה ולחצתי עליה וכאב לי נורא במקום מאוד נקודתי בעצם. הבליטה היא צלע בוודאות. השאלה למה זה כל כך כואב כשאני לוחצת ממש כמו מכה. בוודאות לא קיבלתי שם מכה. זה קשור לדלקת ריאות שהייתה/שיעולים. אני דיי מבולבלת וזה נורא מציק וכואב. לא מבינה מה זה יכול להיות..ולמה זה בולט ככה?? אשמח לתשובה עמוקה יותר מ"כנראה זה שריר תפוס" ומה עושים? אם זה משנה אני בת 27.. תודה רבה!

סביר להניח שמדובר בשבר של הצלע .מכיון ששבר משיעול הוא ללא תזוזה קשה לגלותו בצילום ולוקח מספר שבועותעד שהוא " מופיע בצילום. קל לאבחנו במיפוי עצמות

מנהל פורום אורתופדיה