נלסון גליק ירושלים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

25/04/2015 | 15:51 | מאת: משה

ד"ר שלום 1.מזה כ חצי שנה החלקתי במדרגות על הגב. 2.לאחר חודש התחלתי להרגיש כאבים באזור המפשעה ובטן תחתונה. 3.(אציין שאני עושה ספורט בעיקר ריצה כ3 פעמים בשבוע). הכאבים הלכו וגברו עד אשר הפסקתי לרוץ וגם בהליכה כצאת מהירה הכאבים מופעים ומתגברים. 4. במהלך החודשים האחרונים ביקרתי אצל אורטופד וטופלתי עם ארקוקסיה וזריקות אביטרן ולא הועיל. 5. הופנתי לחירוג לשלילת בקע ,אכן שלילי . 6. אולטרה סאונד וצילום לאזור האגן לא הראו דבר. 7. הופנתי לראומטולוג שביקש mri לשלילת סאקרואילאיטיס. 8. להלן המימצאים סיגנל גרמי מוגבר בעצמות הפוביס משני הצדדים עם סיגנל מוגבר בסימפיזיס,אזורים שמראים האדרה קלה פתולוגית לאחר הזרקת ח"נ. ללא גושי רקמה רכה ללא נוזל מוגבר שאר המבנה המבנה הגרמי שמור,ללא avn או תהליכים הורסי עצם מפרקי ה sij ופרקי הירכיים שמורים ללא נוזל מוגבר, לסיכום התמונה מתאימה לסימפיזיטיס פוביס. שאלותי הם 1. מה הבעיה שלי לאור מימצאי ה mri בספת העם? 2. האם להישאר להמשך טיפול עם ראומטולוג ,או צריך רופה אחר,ואיזה?( אציין ש תור לראומטולוג אני מסיג אחת לחודש ויותר) 3. האם להפסיק כל פעילות גופנית כולל הליכה שכן בהליכה מוגברת מעט מופיע הכאב? 4. מה הם דרכי הטיפול לבעיה זאת? 5. תודה על העזרה!!!!!

הבעיה שלך הנה OSTEITIS PUBIS ( סימפיזיטיז פוביס - הולך גם) . מדובר בדלקתלא זיהומיתשלהסימפיזיס פוביס שזה המפרק שמחבר את עצמות האגן מלפנים ( עצמות החיק= פוביס) . הטיפוליםהמקובלים הנם פיסיותרפיה ותרופותנגד דלקת. כשאלה לא עוזרים יש מקום לטיפול פרולותרפי שזה הזרקה מקומיתשל תמיסת סוכרוז עם לידוקאין . ב 2001 פורסם מאמר שתאר טיפל בהזרקה תוך ורידית של פמידרונט( ביספוספונט המשמש לטיפול באוסטאופורוזיס) במקרים עקשניים מאד הפתרון הוא ניתוחי. השאר בנתיים אצלהראומטולוג שמור על רמת פעילות נסבלת

מנהל פורום אורתופדיה