המשך לתשובתך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

23/04/2015 | 22:55 | מאת: שלי

ספונדילוליסטזיס בצואר הנה נדירה עד נדירה מאד. הלחץ שנוצר על חוט השדרה על ידיהחוליההגולשתקדימה עשוי לגראום לחולשה ואף שיתוק כולל איבוד שליטה על הסוגרים. זה תלוי כמובן בחומרת הגלישה קדימה ובמידת חוסר היציבות. כאב הנו הסימן הראשון לבעיה. אתחומר הגלישה מבטאים בדרוג לפ אחוז הגלישה( דרגה ראשונה למשל הנה גלישה של זה 0-25% מקוטר גוף החוליה ) חשוב לבצע צילומים דינמיים של עמוד השדרה הצוארי בכדילקבל מושג על היציבות. במקרה שלך המצב עוד מסובך יותר שכן נ"פ בחוט השדרה יכולה לגרום לסימנים דומים לאלו של ספנדילוליסטזיס. התיעצי עם נוירוכירורג שלום דר' תודה על תשובתך. תשובתך הלחיצה אותי רשמת- לבצע צילומים דינמיים של עמוד השדרה הצוארי בכדי לקבל מושג על היציבות. 1. האם מדובר ב MRI חוזר עמוד שדרה לכל אורכו סקוליאוזיס דרופ? או דרושה בדיקה אחרת? 2. הלחצת אותי שבמצבים כאלו יכול להיות חולשה או שיתוק יש טיפול לבעיה שלי או למנוע הדרדרות במצב? תודה בראש.

מדובר בצילום רנטגן פשוט הנעשה כצילום צדדי פעם אחת כשהצואר מיושר למקסימום ופעם אחתכ אשר הוא כפוף למקסימום. אם רואים שיש שינוי במנח היחסי של החוליות יודעיםשיש חוסר יציבות שרצוי לתקנה ( בניוח)

מנהל פורום אורתופדיה