פענוח תשובת אולטרסאונד וטיפול

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

20/04/2015 | 21:52 | מאת: ניר

שלום ד"ר אסא. שמי ניר, אני בן 22. עברתי בדיקת אולטרסאונד פרקי ירכיים, להלן התוצאות: פרק ירך שמאל: לא הודגם נוזל במפרק ללא עיבוי של הרססוס אנטריורי. ה-LABRUM מעט חלקי מסוייד. אנטזופטיה קלה של החיבור של הרקטוס-פמוריס עם ה-ASIS. אנטזופטיה עם הסתיידויות בחיבור של הגידים האדוקטוריים עם הסימפיזיס, כאבים שעת לחיצה. פרק ירך ימין: לא הודגם נוזל במפרק ללא עיבוי של הרססוס אנטריורי החיבור של הרקטוס-פמוריס עם ה-ASIS בגדר הנורמה. אנטזופטיה יותר קלה בגידים האדוקטוריים בחיבור עם הסימפיזיס, עם הסתיידויות יותר קטנות ופחות מרובות. הרנטגאי אמר לי שזה דלקת בגידים. אשמח אם תוכל לפרט מעט יותר, ועל דרכי הטיפול. האם זה נזק בלתי הפיך? אני כבר למעלה משנה סובל מכאבים במפשעות ובכל האזור, כמו כן באשכים. האם ייתכן שהדלקת בגידים היא המקור לכאבים באשכים ? בברכה, ניר

המונח אנתזופתיה(ENTHESOPATHY) משמעו " מחלה בנקודת החיבור של גיד או קישור( רצועה) לעצם. הוא אינו מציין דלקת . כשרוצים לדבר על דלקת מדברים על אנתזיטיס. אנתזיס זה המונח המציין את החיבור הנ"ל אנתזופתיה יכולה להיות תופעה מקומית או חלק ממחלה כללית( למשל דלקת מפרקים שיגרונית , דלקת מפרקים מקשחת ועוד) אתנזופתיה באזור האגן אצל צעיר מצריכה ברור קצת יותר יסודי שמא מדובר במחלה כללית( סיכוי קטן) . א' באזור עצם החיק( פוביס) יכולה לגרום לכאב בכיס האשכים.

23/04/2015 | 22:18 | מאת: ניר

ראשית תודה רבה על התשובה המפורטת. מעריך המון! הכאבים הם באשכים כבר למעלה משנה והאורולוגים שוללים כאב אורולוגי, בנוסף לאחרונה גם כואב לי בצדדים החיצוניים של האגן. איזה עוד בדיקות עליי לעשות? ואיזה טיפול נותנים למקרים כאלה? בברכה, ניר

מנהל פורום אורתופדיה