פיענוח ממצאי CT כתף לאבא.

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

23/03/2015 | 11:48 | מאת: נעמה

שלום, אבי בן 66 ומזה כחצי שנה סובל מכאבים בכתף ימין ונפיחות. קיבל מספר זריקות וכדורים לפני מספר חודשים אך ללא הועיל. הופנה לצילום CT בשבוע שעבר ולאחר קבלת ממצאי ה -CT אתמול הופנה למיפוי עצמות וביופסיה. אודה לעזרתך בפיענוח הממצאים הנ"ל אנחנו ממש מודאגים. להלן ממצאי הCT: בסקפולה, באיזור ה - SPINE מודגם הרס עצם, עם דפקט גרמי, בגודל כ- 53 מ"מ ומסת רקמה רכה, בקוטר כ - 30 מ"מ, באזור. מודגמים שינויים אטרוטיים במפרק הכתף, עם אוסטאופיטים בחלק תחתון מדיאלי של ראש הזרוע. מודגמת דפורמציה של הגלנואיד, עם פרגמנט גרמי צמוד ללברום באספקט הקדמי דיסטלי- אין לשלול, שמדובר בשינויים לאחר טראומה. באזור ליטרלי דיסטלי ל Coracoid מודגמות מספר הסתיידויות שיכבתיות, בגודל מקסימלי עד 27X15 מ"מ - כנראה ומדובר בסוג של Chondromatosis סינוביאלית. מודגמים שינויים ניווניים במפרק האקרומיו-קלוויקולרי. בעמוד שדרה גבי: מודגמים שינויים ניווניים מפושטים ונטילת סיד. נראית לזיה ליטית בחוליה D9, עם ירידה בגובה החוליה. מודגמת מסה פרה-ספינלית בגובה זה. בסיכום: תהליכים גרמיים ליטיים בסקפולה מימין ובגוף החוליה D9, כמתואר. Chondromatosis סינוביאלית במפרק בכתף ושינויים ארטרוטיים - יתכן ומדובר בתהליכים ליטיים משמניים. מומלץ המשך בירור על אבחנה היסטולוגית.

הממצא המשמעותי הוא הפגם הגרמי בעצם השכמה באזור הרכס (SPINE ) ממצא כזה הוא חשוד לגידול ולכן יש צורך לבצע ביפוסיה

מנהל פורום אורתופדיה