תסמונת המדורים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

22/03/2015 | 23:02 | מאת: יונתן

שלום בן 40 סובל מזה שנים מתסמונת המדורים (Chronic Exertional Compartment Syndrome) בשוקיים, בכמה מהמדורים. בבדיקת לחצים יש עדות משמעותית לבעיה. זה כואב לי לא רק בריצה אלא גם בהליכה בעליות או הליכה מהירה. רציתי לשאול 2 שאלות. 1. האם יש לזה סעיף של נכות מבחינת ביטוח לאומי? 2. בלי קשר לנכות בביטוח לאומי, האם ניתן לקבל אישור ממשרד הרישוי לתג נכה במקרה כזה? תודה רבה

אין בקובץ התקנות לקביעת נכות של הביטוח הלאומי התיחסו תלתסמונת המדור הכרוני וכן לא לתסמונות דומות הקשורות במחלת כלי דם פריפריים . במקריםכאלו נוהגים להשתמש במבחן " סל" שהוא מבחן 35(1) איני יודע אם הדבר נעשה בעבר לגבי בעייתך . אשר לקבלת תו נכה אין הלכה פסוקה .

מנהל פורום אורתופדיה