מרלגיה פרסטטיקה בהריון

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

22/03/2015 | 11:35 | מאת: ליאור

שלום, בת 27,הריון ראשון,שבוע 30. לפני ההריון עליתי במשקל(בעיקר השמנה בטנית) ולפעמים היו לי תחושות חום בירך ימין למס' שניות. היום,בשבוע 30, עליתי 12 ק"ג (בטן גדולה יחסית), ובעיקר בשכיבה יש לי חוסר תחושה בירך שמאל (רדומה). במהלך היום יש לי חוסר תחושה בבטן עליונה צד ימין. האם הרחם לוחצת על עצב מסויים שגורם לחוסר תחושה בירך שמאל ובטן עליונה ימין? זה מסוכן עבור העובר/עבורי? לרוב אני מתעוררת בבוקר כאשר ירך שמאל הייתה רדומה למס' שעות, יש בזה סכנה? תודה רבה.

התחושה בבטן עליונה אינה חלק מן המחלה מרלגיה פאראסטטיקה. במקרה של מרלגיה פאראסטטיקה הלחץ לא נגרם על ידי הרחם עצמו אלא על ידי רקמת החיתולית העוטפת את שרירי הירך. כל עוד מדובר על מרלגיה פאראטסטטיקה אין סכנה להריון או לעובר

מנהל פורום אורתופדיה