שוב מנסה לשאול...

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

22/03/2015 | 00:57 | מאת: נועה

לד"ר לב-אל שלום רב, לפני מספר ימים העליתי שאלה בנוגע לנוקשות בכפות רגליים וכפות ידיים. ציינתי שאני 10 חודשים אחרי לידה, ובנוסף ציינתי גם את הבעיה של אצבע הדק ודלקת בתעלה הקרפלית. אמנם ענית לי, אבל התיחסת לנושא התעלה הקרפלית ואצבע הדק, אף על פי שאין קשר בין הנוקשות והכאבים בכפות הרגליים לבין הדלקת בתעלה הקרפלית. יתכן שלא הסברתי היטב את עצמי, ולכן אני מעלה שוב את השאלה. שוב - אדגיש שהנוקשות היא בכפות רגליים ובאצבעות כפות ידיים והיא קיימת רק בבוקר או אחרי ישיבה ממושכת. *** להלן השאלה כפי שהעליתי אותה השבוע: *** לד"ר לב-אל שלום רב, אני בת 40 +++. ילדתי את ביתי הבכורה לפני 10 חודשים. מאז הלידה, ובעיקר בחודשים האחרונים - סובלת מכאבים בכפות רגליים ולאחרונה גם כפות ידיים בכל פעם שאני מתעוררת משינה (או לאחר ישיבה ממושכת). * להלן נתוני רקע: 1. כחודשיים אחרי לידה - אובחנה אצלי דלקת בתעלה הקרפלית בבדיקת EMG (איבחון בעקבות תלונה שלי על נימול בידיים). 2. בנוסף - סובלת מאצבע הדק בבוהן יד ימין. 3. עוד בחודש תשיעי להיריון - הייתי מתעוררת בכל בוקר עם כאבים בזרועות הידיים. 4. לדברי רופאת המשפחה -כל בדיקות הדם (שביצעתי לפני שבועיים) לנושא דלקת פרקים - היו תקינות לחלוטין! לדוגמה: ESR=14 5. אני לא סובלת מהכאבים במהלך היום, אלא כאמור - רק לאחר שינה ורק לאחר ישיבה ממושכת (הכאבים עוברים עם הצעדים הראשוניים שאני עושה). השאלה שלי: א. האם הבעיה הנ"ל הינה אורטופדית? ב. האם הבעיה קשורה להריון? ג. האם הבעיה קשורה לעובדה שעברתי טיפולי פוריות עתירי הורמונים? ד. האם יש קשר בין הבעיה הנ"ל לבין תסמונת התעלה הקרפלית? לסיכום: מה ניתן לעשות? בכבוד רב והרבה תודה.

א. ראומטלוגית ואותרופדית ב. בחלקה ג. לא יודע ד. סביר להניח שכן

מנהל פורום אורתופדיה