כף יד -המשך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

21/03/2015 | 10:34 | מאת: אני

שלום, תוצאות בדיקה מדויקות באולטראסאונד לאחר כאבים עמומים מספר חודשים בכפות ידיים ואצבעות. לאורך התקופה טפלתי כשבועיים במשחה. אקסטנסוריים הרדיאלים האמצעיים והאולינרים הודגם טנוסינוביס קל. באקסטנסורים האמצעיים משמאל טנוסינוביטיס קל. ישנה נפיחות קלה בכפות הידיים ובשתי אצבעות. איך מטפלים בטנוסינוביטיס?האם טיפול תרופתי לאחר ככ הרבה זמן יכול לטפל בבעיה? האם זו דלקת גידים/מפרק? האם דלקת גידים יכולה להתפשט למקומות אחרים בגוף? מודאגת . תודה רבה !

התשובה אינה מדוייקת ודי כללית מדובר ככל הנראה בטנוסינוביטיס של הגידים המישרים בכף היד. . הגורמים השכיחי לדלקתגידים הנם 1. מחלת פרקים שיגרונית.2. שימוש יתר למשל אצל חותרים או מרימי משקלות או מנגנים על תופים או בעבודות מסויימות.3. מחלה זיהומית המחלה השכיחה ביותר בקבוצה של שימוש יתר זאת הנה מחלת דה קרוין . הטיפול מנוחה. תרופות נגד דלקת כולל זריקת סטרואידים

מנהל פורום אורתופדיה