עקמת

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

25/02/2015 | 18:10 | מאת: בת 34

שלום דר' אסא לב-אל, אני בת 34. לפני מספר שנים אבחנו אצל אמא שלי עקמת קשה. עמוד שדרה עקום, פונה ימינה במרכז, עד כדי עיוות המיקום של האיברים הפנימיים (למשל כליות לא נמצאות במקום הרגיל). בפיזיותרפיה אמרו לאמי שזו בעיה תורשתית ושכדאי שאבדק כדי שאתחיל פיזיותרפיה כבר עכשיו + ספורט כדי שלא אגיע למצב הגרוע של אמי. עשיתי צילום עמוד שדרה ורואים בצילום שעמוד השדרה נוטה מעט שמאלה במרכז. דומה למה שיש לאמי רק פחות גרוע ותמונת מראה. ביקרתי אצל אורתופד והוא אמר שמבדיקה חיצונית הוא לא רואה בעיה ובצילום אין ממצא משמעותי. לכן אין לו המלצות. באופן כללי אני סובלת מכאבי גב, במרכז ובצד ימין, אבל מי לא... ועכשיו לשאלות: אני מנסה להבין האם מה שקרה לאמי היה מולד ופשוט פיספסו את זה ועם השנים הגיל עושה את שלו ומרגישים יותר או שמא יש סוג של עקמת שמחמיר מאוד בגילאי 40/50 פלוס ובעצם רואים ניצנים של זה אצלי עכשיו וצריך להתחיל לטפל? תודה.

יש כמה סוגי עקמת: 1. מולדת 2. אידיופטית ( =מסיבה לא ידועה) 3. משנית לפציעה או מחלה עקמת מולדת היא בעלת מראה שאי אפשר לטעות בו והיא קיימת מלידה . עקמת אידיופטית היא העקמת השכיחה ביותר ( במיוחד אצל בנות) והיא מחמירה לעיתים בקצב של מעלה בשנה. אם כיום יש לך עקמת של 10 מעלות הסיכוי להחמרה הוא קטן מאד. אם יש לך עקמת של מעלות יש סיכוי רב שעוד 40 שנה היא תהיה כבר 80 מעלות שזה עקמת קשה. מרגע שתמה צמיחתהשלד אין טיפול לעקמת אלא בניתוח. ניתן לנתח גם בגילך אבל מדבריך אני מתרשם שמדובר בעקמת זעירה שאינה דורשת טיפול.

מנהל פורום אורתופדיה