כאבים בעצם הזנב - חצי שנה לאחר קבלת מכה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

20/01/2015 | 10:11 | מאת: ניר

שלום, לפני חצי שנה קיבלתי מכה בישבן כתוצאה מנפילה. המקום נותר כואב והכאב אף התגבר לפני חודשיים. נורפן 3 פעמים ביום לשבוע הקל על הבעייה אך לא העלים אותה. אני מסוגל לשבת אך יש כאב עמום בתנוחות מסויימות. אורטופד הפנה אותי למיפוי עצמות. האם יש בכך טעם? האם זה אמור להוביל לטיפול בבעייה או רק להבחנה והערכה מתי ארגיש הקלה? אני לא שש להיחסף לחומר המוזרק בבדיקה הנ"ל. תודה, ניר

מאחר שמדובר בכאב שהופיע לאחר חבלה ישירה סביר להניח שהחבלה היא מקור הכאב. לשם איבחון צריך קודם כל לבצע בדיקת צילום רנטגן צדדי של עצם הזנב פעם אחת בשכיבה על הצד ופעם שניה בישיבה -עם רכינת גוו לאחור מה שמסיגים כאן זה יכולת להדגים תנועתיות חולנית של עצם הזנב . צילום רגיל לא יגלה שבר ללא תזוזה שלחוליה מחוליות עצם הזנב וכאן מיפוי עצמותיכוללעזור . יחד עםזה שבר לא תזוזה של העצם קרוב לודאי החלים כבר. התפקיד העיקרי של המיפוי הוא לזהות גידול בעצם העצה .

מנהל פורום אורתופדיה