תוצאות מיפוי עצם

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

15/12/2014 | 00:24 | מאת: בני

שלום לחולה עם פצע לחץ גדול ועמוק בדרגה 4 באזור הסקרום, בוצע מיפוי עצמות תלת שלבי, להלן תוצאות הפענוח: סוג בדיקה: מיפוי עצמות תלת שלבי המיפוי הדגים קליטת יתר פתולוגית ב left sacrum. בבדיקה דינמית לא הודגמה hyperemia. קליטת יתר בכתפיים וברכיים. שינויים לאורך הע"ש גבי. המיפוי בוצע לאחר שהוזרקו 20 מיליקוריס של Tc99-M D P לתוך הוריד. מה ההסבר של הממצאים הנ"ל? מה משמעותם? האם זה מעיד על בוודאות על זיהום עצם או תהליך אחר? נמק? יש לציין שבבדיקת סיטי שנעשתה לפני כחודשיים לבירור חום ושלילה של אבצס באזור צוין שישנו חשד לאוסטאומיאליטיס עקב העומק של הפצע. כמו כן חתיכת עצם קטנה שהיה חשופה נפלה מעצמה לפני כמה זמן. האם זה משהו שיכול להתרפא לבד? כמו כן לגבי השינויים בעמו"ש וקליטת היתר בברכיים והכתפיים, למה הכוונה? ומה המשמעות של זה? תודה רבה ולילה טוב

"קליטת יתר פתולוגית" משעותה זיהום של העצם או גידול. במקרה שלך מדובר בזיהום כרוני של העצם ולפי הסיפור ניתן היה לקבוע זאת אף בלי הבדיקה . שאר הממצאים הנם חסרי משמעות

מנהל פורום אורתופדיה