ייעוץ האם יש צורך בניתוח עקב שבר מרוסק בקלקנאוס

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

24/11/2014 | 18:36 | מאת: מור

שלום רב, אמא שלי בת 61 נפלה מגובה של כ-4 מ' וריסקה עקב כך את עצם הקלקנאוס ברגל ימין אובחנו מס' שברים: שבר מרוסק של הקלקנאוס,עם פגיעה ודחיסה של המשטח המיפרקי, הרחבה של העקב עם תזוזה של המשטח המיפרקי ודחיקה של הפרונאליים. תלישה של הטוברוסיטי הקלקנאית, שבר ללא תזוזה של הנביקולה, שבר תלישה של הפיבולה, שבר ללא תזוזה של הקובואיד והקוניפורמית הלטרלית ההתלבטות היא האם לעבור ניתוח ואם כן איזה, האם בשבר מהסוג שיש לה ישנה אפשרות לעבור ניתוח מסוג "פריימרי פיוז'ן"? מרכיב הזמן הוא קריטי מאחר והשבר התרחש ב-15.11 ולפי הבנתי ניתוח מסוג זה מומלץ לעשות בין 10-14 ימים מיום השבר.

קשה מאד לגבש דעה עלשבר בכללושבר של העקב בפרט על סמך תוכןמילולי בלי לראותצילום ובעצם בלי לראות ט"מ . רק אלרחונה התפרסם מחקר שהרה שהתוצאות בן שמנתחים ובין שלא הן דומות בכל מקרה רצוי לא לנתח מיד אלא לתת לבצקת לסגת

מנהל פורום אורתופדיה