פגיעה בכתף ימין

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

25/11/2014 | 10:25 | מאת: אור

שלום ד"ר אסא לב-אל, בן זוגי סובל מזה כחצי שנה מכאבים בכתף ימין. הכאב החל במהלך אימון בחד"כ , בו הוא הרים משכולות והרגיש מעין קרע בכתף. שלשום ניגשנו לבדיקת MRI והיום התפרסמו תוצאותיה: "קרע קטנטן ארטיקולרי במאחז גיד הסופרספינטוס על ההומרוס בגול 2X6 מ"מ. יש חשד לקרע בורסלי קטן בסופרספינטוס בסיבים אחוריים יותר. אין זיז סובאקרומיאלי. גיד הסובסקפולריס וגיד הטרס מיינור בגדר הנורמה. גיד הבייספס בגדר הנורמה. אין לראות קרע בלברום. ה-ROTATOR CUFF INTERVAL בגדר הנורמה. מסת השרירים והאות שלהם שמורים. לשד העצם מראה אות רגיל. יש שבר מאמץ בקלביקולה הדיסטלית אשר מוקף בבצקת ניכרת בלשד העצם. יש נוזל בכמות מוגברת במפרק." חשוב לציין כי הוא בן 26, בריא. בעוד מספר חודשים אנו אמורים להתחתן ואני די חוששת מהממצאים שהתגלו בבדיקה ומכך שנאלץ לדחות את החתונה המיועדת. האם יש צורך בניתוח? האם זוהי פציה בלתי הפיכה? לאן עלינו לפנות עכשיו? מודה מראש, אור.

לעשות אבחנה זה אומר איסוף מידע וגיבושו למושג מובן . כ 80% מן המידע מתקבל בבדיקה הראשונה על ידי הראיון שבו מקבלים את"סיפור ההמחלה" והבדיקה הגופנית. בדיקות עזר כמו אלו שעברת ערכן הוא כ 20% . מכאן תביני שאי אפשר לענות על סמך המידע שמסרת. חשוב מא לדעת למשל מה טווח התנועה שלו , האם יש קשת כאב, האם מבחני התנגשות חיוביים האם האם הכאב הוא בתנועה אוגם במנוחה , האם יש ממצאים המחשידים לקרע של הלברום, האם נעשה מר"י ארתרו או רק מר"י .

מנהל פורום אורתופדיה