כאבים באגן

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

22/11/2014 | 20:41 | מאת: מוטי

שלום רב, בן 52 סובל מספחת ודלקת מפרקים ספחתית,בשל כאבים באגן והגבלה בתנועות בעיקר של ירך ימין ביצעתי צילום רנטגן,תשובת המפענח '' דפורמציה קלה של ראש הירך והצרות מרווח במפרק הירך הימני. רושם של סגירה חלקית במפרק si ימני.'' מה משמעות הנ''ל ומה מומלץ בהמשך טיפול הדמייה תרופתי וכו' בברכה.

מוטי שלום זה נחמד לקבל מכתב צח לשון נראה שמדובר בשתי בעיות : האחת אוסטאוארטריטיס (דלקת מפרק העצם לפי האק'מיה ללשון וגם דלקת מפרקים ניוונית להלן א"א.) של מפרק הירך והשניה " דלקת של המפרק בין עצם הכסל לעצם העצה (סקרואילאיטיס ). למיטב ידיעתי מפרק הירך אינו מעורב במחלת מפרקים ספחתית. אין צורך בדימות נוסף אלא אם כן חושדים בקיום מצב הנקרא "התנגשות" פמורואצטבולרית " . זה מצב שבו החלק החיצוני של ראש עצם הירך מתחכך בשולי המרחשת ונוצרת שחיקת סחוס מקומית. כאןיש לבצע מר"י +ארתרוגרפיה ולהחליט אם לטפל על ידי שיוף החלק המתנגש בארתרוסקופיה אולטפל שמרנית ככל שניתן ובהמשך לבצע החלפה שלהמפרק . בברכה ד"ר א. לב אל

מנהל פורום אורתופדיה