כאב בגבששת השוקה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

21/11/2014 | 19:55 | מאת: רז

שלום ד"ר, אני בחור בן 21 שלא עשה הרבה פעילות גופנית בחייו. לפני כחודש התחלתי לקחת את עצמי בידיים ולהתחיל להתאמן רציני - 4 פעמים בשבוע ומקפיד. לאחרונה התחילו לי כאבים מתחת לברך ברגל ימין, בעצם הבולטת של השוקה - הבנתי שקוראים לזה גבששת השוקה. כל נגיעה קלה במקום כואבת וכן זה טיפונת מורגש בעת תנועה מלאה של הרגל. רציתי לדעת האם זה מסוכן? מה דרכי טיפול? האם זה מצביע על מחלה מסויימת? האם אני חייב להפסיק את האימונים? כי זאת לא האפשרות שאני רוצה.. דרכי מניעה ואביזרים שמונעים? תודה רבה.

"גבשושית השוקה" ככל הנראה יש לך רסיס עצם "חופשי" זכר למחלת ילדות בשם אוסגוד-שלטר. אפשרותאחרת היא דלקת של גיד הפיקה. בדיקת על שמע וצילום יעשו את האבחנה. הטיפול יקבע לפי האבחנה הסופית

מנהל פורום אורתופדיה