MRI כתף ימין

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

19/11/2014 | 17:49 | מאת: איציק

ממצאים נוזל תוך מפרקי תקין יש קרע הנראה כקרע עובי מלא קטן בגיד הסופראספינטוס. המרווח הוא של 0.7 ס"מ. הגיד עצמו עבה עם מעט סינגל מוגבר ולא סדיר. הקרע ממוקם בחלק הקידמי של הגיד. החלק האחורי של גיד יש סינגל מוגבר וטישטוש של הסיבים. שאר גידי השרוול המסובב רציפים ותקינים ללא קרע גיד ראש האורך של הביצפס נראה שמור ותקין אין אטרופיה של שרירים עקב מיעוט נוזל קשה לדון לגבי הלברום אך אין מזהים קרע בבירור יש שינויים ניווניים במפרק האקרומיו- קלביקולרי עם סינגל מוגבר ואוסטפיוטים קטנים אך אין מזהים אוסטיופיט באקרומיון. לסיכום: קרע בעובי קטן בגיד הסופראספינטוס על רק טנדנופתיה שינויים ניווניים במפרק ה A-C אשמח לדעת מה זה אומר והאם יש טיפול כי כבר עשיתי המון פיזיותרפיה

ממצאים כאלו מוצאים גם אצל אנשים שאין להם כאבים כך למשל יש 50% סיכוי שממצא דומה ימצא בכתף השניה אצלך . התשובה לשאלתך תלויה ב" סיפור המחלה" וממצאי הבדיקה הגופנית

מנהל פורום אורתופדיה