אבחון כאבי רגליים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

19/11/2014 | 16:59 | מאת: יבגני

שלום, אני סובל מזה כ-8 חודשים מכאבים מתמשכים ברגליים- ברכיים,שוקיים, כפות רגליים. בתחילת הבירור אורטופד קהילתי שלח אותי לנוירולוג וראומטולוג. בירור הנוירולוג שכלל בדיקת EMG רגליים , בדיקות דם: TSH ו- CPK , בדיקה גופנית נמצא תקין. בירור הראומטולוג שכלל בדיקות דם ושתן: ספירת דם מלאה, אלקטרוליטים, קריאטנין, אנזמי כבד, סידן, זרחן, חומצת שתן, שקיעת דם, שתן כללי, ANA, RHEUMATOID FACTOR ובדיקה גופנית נמצאו תקינים. הראומטולוג שלח אותי לבדיקות דם למגנזיום וace , צילום חזה ושוקיים, דופלר כלי דם ברגליים שנמצאו תקינים. בנוסף למיפוי עצמות שהממצא הוא: מודגמת הדגשת קליטה קורטיקלית לאורך שתי הטיביות, הבולטת יותר מימין, והיכולה להתאים ל- SHIN SPLINTS. קבעתי תור לאורטופד . מהי "הדגשת קליטה קורטיקלית"? מהו SHIN SPLINTS ומהו הטיפול לכך?

מיפוי עצמות מראה ריכוז יחסי של החומר המשמש לבדיקה. ככל שיש יותר בניית עצם חדשה יש יותר קליטה שנראית כמו אזור " זורח" יותר . כאשר יש קליטת יתר בקליפת העצם שהיא הקורטקס של העצם יש קליטה קורטיקלית ממצא כזה אמנם אופיני לSHIN SPLINTS שזה כאב לאורך הצד הפנימי של עצם השוקה ( טיביה). הטיפול ב "שין ספלינטס" הוא מנוחה מספורט למספר שבועות ומתיחות של השרירים מסביב לברך ולקרסול בנוסף נעליים טובות למי שרץ וריצה על מסלולים לא נוקשים ,

20/11/2014 | 12:05 | מאת: יבגני

ד"ר שלום, האם שימוש במדרסים יכול למנוע את המשך הכאבים הללו?

מנהל פורום אורתופדיה