כאבים עזים בגב עליון כתף ימין עם הקרנה ליד ימין

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

27/10/2014 | 13:49 | מאת: דני אלון

שלום וברכה ד"ר לב-אל, 1. אמי סובלת מזה 3 שבועות מכאבי תופת בגב עליון , צד ימין , באזור כתף ימין עם הקרנה ליד ימין. הכאב חזק מאוד כאשר בתנועה ונרגע כאשר היא מניחה את היד על משהו או נשענת במצב סטאטי. - כדי להקל על הכאב הבלתי נסבל נתן לה הרופא אטודטלק (לטיפול דלקת) 100, וכן טרמדקס 100 כדור ועוד טיפות טרמדקס (לשיכוך הכאב) אך הכאב החזק נמשך! ** שאלה: האם ניתן לקבל משהו חזק יותר כדי שכאבי התופת יחלפו? שמעתי על מורפיום, אבל אני חושש מתלות בתרופה וטשטוש מוחלט של אמי שנוטלת המון תרופות כגון נגד כולסטרול, לחצדם, חומציות, בעלת כיליה 1. 2. כיוון שאמי היא אשה מבוגרת שעברה מלנומה באמה ימין לפני כ3 שנים (נגע המלנומה הוסר ,ובניתוח ההרחבה הלימפה יצאה נקיה בהיסטולוגיה) חששנו בכ"ז ממטאסטזיס לעצם, והאורטופד שלח למיפוי עצמות. - במיפוי העצמות התקבל: הדגשה בחוליות C3 , C6 D ,8 D,10 – שינויים ספונדילותיים- דיסקוגניים שינויים אוסטאוארטריטים בפרקי הכתפיים מודגש יותר מצד ימין. בוריטיס קלה בטרוכנטר הגדול עצמות הירכיים דו צדדי. שינויים אוסטאוארטריטיים קלים בפרקי הברכיים. ללא פתולוגיה משמעותית בשאר איזורי השלד שנסרקו. - חזרנו לרופא, ולאור קליטה בחוליות צוואר וגב עליון, לפי מיפוי שינויים ניווניים. כאבים בגב עליון וכתף ימין רגישות והגבלה בתנועה הקרנה ביד ימין - שלח לסיטי ע"ש צוואר. ** שאלה: הבנתי מהרופא שממיפוי העצמות לא עולה שיש גידול בעצם או גרורה לעצם ומדובר בשינויים ניווניים. מדוע אם כן שלח לסיטי? האם בסיטי יכול לצאת שבכל זאת מדובר בגידול או מטאסטזיס בעמוד שדרה צווארי? או שתוצאות מיפוי העצמות כבר שללו את האופציה הזאת? הנושא הזה מדיר שינה מליבי! האם המדובר בעצב היוצא מאיזור חוליות ע"ש צווארי וגורם לכאב, או אולי דיסק או סחוס ולכן שלח לסיטי? אני מודאג ממצבה של אמי שמאז הכאב מוגבלת בתנועה לא זזה, בוכה מרוב כאבי תופת , בקיצור לא בן אדם! אודה לתשובתך, האם נשללה האופציה לגידול, בכבוד רב, דני אלון

כאשר רופא "רפואה גרעינית" מוצא ממצא שמתאים לגידול הוא כותב " קליטה פתולוגית" שגם לעין נראית כמו כתם הרבה יותר שחור מ" קליטהנ מוגברת " או "מהדגשה". מכאן שבמקרה שלך אינו חושב שמדובר בגידול או גרורה. למה ט"מ. הסיבה היא שבדיקת הט"מ היא שגרתית במקרה שלכאב צואר/גב עליון/כתף. כמובן צריך לפני כן לבצע בדיקה גופנית בכדי להבחין בין כאב שמקורו בצואר לבין כאב שמקורו בכתף וכן לברר אם אין פחת נוירלוגי אבל עצם הבדיקה היא שגרתית ומסיעת לאבחן את סיבות הכאב כמו מחלה ניוונית של הדיסקות שבין החוליות עם א בלי פריצת דיסקה או שינויי אחר במבנה הדיסקות וכן למקם את התהליך הגורם לכאב

29/10/2014 | 20:47 | מאת: דני אלון

תודה רבה ד"ר לב-אל, בנתיים בסיטי של אימי קיבלנו את הממצאים הבאים: - בגובה המרווח הבינחולייתי C2- C3-- אין עדות לבקע. מודגמים זיזים גרמיים אחוריים, בולט יותר משמאל, לא משמעותי. התעלה העצבית ברוחב תקין. המפרקים האונקו-וורטברליים תקינים. אין הצרות פורמינלית. - בגובה המרווח הבינחולייתי C5 C6-- מודגמת הצרות המרווח. זיזים גרמיים אחוריים גורמים ללחץ על החוט. קיימת היצרות הפורמינה משמאל. האם להערכתך מדובר בנזק לחולייה או דיסקה או בקע פריצה? או שינויים ניווניים בלבד? בתור הדיוט, ותסלח לי על הניסיון לפרש.. אני מבין שהעצב או החוט נפגע מלחץ הזיזים הגרמיים האחורים בעקר בין החוליות C5 ו C6 . השאלה ממה נובעים הזיזים או לחץ הזיזים? זה דפורמציה או גידול של העצם? זה תהליך ניווני? האם הזיזים גורמים לכאב הבלתי נסבל של אמי או שמא היצרות הפורמינה? אשמח לעזרתך שכן אמי בוכה מכאב בלתי נסבל!! בכבוד רב, דני אלון

מנהל פורום אורתופדיה