ייעוץ לרגל סוכרתית שנוצר פצע לחץ בקרסול

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

21/10/2014 | 00:34 | מאת: גבי

שלום רב, קרובת משפחתי שוכבת ביחידת טיפול נמרץ מזה מספר חודשים, כאשר לפני 5 חודשים נוצר לה 4 פצעי לחץ-1 בעצם הזנב ו3 ברגל שמאל. 3 פצעים בינוניים התרפו לאחר טיפול סיעודי של הצוות ושל המשפחה, אך הפצע ה4 שהיה במיקום מעל הקרסול העמיק לאחר מספר חודשים ברגל הסוכרתית ויצר תחילה נמק אך לאחר טיפול כלור החל הפצע להתרפות אך כבר בשלב זה החל זיהום לקרסול ונוצר אוסטומיואליטיס, כעת הטיפול עבר מהפלסטיקאי לאורתופדים שרוצים לכרות את הרגל, אבל מעל הברך!!!!, האם ישנם שיטות חדשניות לטיפול באוסטומיאליטס, האם ניתן לעשות דבר בשביל לשמור על הרגל?? אודה לתשובתך...

המקרה מורכב מכדי שניתן לדון בו בהתכתבות בכל מקרה מדובר - כך אני מבין- באישה שאינה עתידה לקום על רגליה וללכת. השאלה היא איך מקצרים את סבלה בצורה היעילה ביותר. כריתה הנה פתרון הגיוני

21/10/2014 | 22:19 | מאת: גבי

קרובת משפחתי מזיזה גפיים באופן עצמי, כמו כן מועמדת לעבור לשיקום אך עדיין נמצאת בטיפול נמרץ בגלל חוסר מקום ואי רצון שתעבור למחלקה פנימית ובנתיים,לגבי השאלה האם תלך,זה מעבר ליכולתו לחזות אך היא הינה משתמשת בג'בלייה על מנת להזיז את עצמה,האם ישנם טיפולים לאוסטומיאליטיס שהראו הצלחה יתרה לעומת טיפולים אחרים.אנחנו כמשפחה מחויבויות לפנות לנסות לשמור לה על הרגל במידה ו.... אודה להצתת במידה וניתן הדבר לטיפול תאורתית ללא כריתה כמוצא אחרון. בתודה על העזרה.

מנהל פורום אורתופדיה