שבר בעצם הסירה אחרי 4 חודשים - חשש AVN

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

20/10/2014 | 18:25 | מאת: דני

הי, לאחר חודש וחצי עם גבס בכף יד ימין, ולאחר מכן קיבוע קל, התבררו בבדיקת CT חשד ל AVN. בבדיקת MRI מהשבוע - כ4 חודשים לאחר השבר התברר: הודגם קו שבר בשליש האמצעי של עצם הסירה ללא תזוזת פרגמנטים, סימני אוסטאונקרוזיס נראו בקוטב הקריבני מוקפים בצקת לשדית ניכרת. סיגנל לשד שאר העצמות תקין. לציין ניתוק התפתחותי של הזיז האונציפורמי של האמטום. אין נוזל תוך פרקי בכמות חריגה. מרכיבי ה-TFCC שמורים, הרצועות ה-SLL ו-LTL הודגמו ללא חריג. הגידים על קבוצותיהם הודגמו ברוחב תקין. התעלה הקרפלית שמורה. בסיכום: שבר בעצם הסירה עם סימני אוסטאונקרוזיס בקוטב הקריבני על פי הפירוט לעיל. מה אפשרויות הטיפול? בתודה!

20/10/2014 | 19:07 | מאת: דני

רציתי גם לציין את הגיל - 35 תודה

4 חדשי םללא חיבור זה בתחם האפור כלומר יש עדיין סיכוי לאיחוי השבר ( דורש קובוע ) ללא ניתוח. לגבינמק העצם אין לכך טיפול . יש להמתין לתהליך הטבעי של החלפה זוחלתשלהעצם הנמקית בעצם בריאה מה שיכול לקחת אף שנה

21/10/2014 | 17:01 | מאת: דני

כשאני שם את הקיבוע האיזור מכחיל לאחר שעתיים על אף שהקיבוע רפוי יחסית. האם כדאי להניח גבס קל בשלב כזה?

מנהל פורום אורתופדיה