בלט דיסק וקשריות שמורל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

20/10/2014 | 12:38 | מאת: בו

שלום רב, אני בת 25 לאחר ירידה דרסטית במשקל (לא בכוונה), כ17 ק"ג. כרגע גובהי 1.72 ואני שוקלת 50 ק"ג. למרות כל הבדיקות המקיפות שעברתי לא נמצא גורם חולני אשר גרם לירידה במשקל. מזה שנה אני במשקל יציב. מאז שרזיתי היציבה שלי השתנתה והפכתי כפופה יותר, אני מתקשה ליישר את הגב כשאני יושבת/ הולכת. כאבי הגב שלי התחילו בגב העליון עם הקרנה לכתף וליד שמאל שלאחר מכן התבררו כצלע צווארית. מטופלת מדי פעם בגלל דלקות שחוזרות. בחודשים האחרונים מאז שהתחלה חופשת הסמסטר לקחתי שתי עבודות ומילצרתי המון שעות ביממה ואז התחילו כאבים עזים ברגל שמאל עם תחושת צריבה בגב הרגל וזרמים לאורך הירך והתחלתי לגרור את הרגל. אלה תוצאות הסי טי: "L5- S1: בלט דיסק אחורי עם סימני לחץ קל על השק הדורלי. השורש הימני מעובה בהשוואה לשמאלי בגובה זה. פצטות תקינות. לציין רק שינויים ניווניים בצורת קשריות ע"ש שמורל בגופי החוליות של עמוד שידרה אמצעי -תחתון. סקוליוזיס קלה לשמאל" האורטופד שראיתי אמר לי שהבלט לא כל כך נורא על אף הכאבים ואני כרגע מטופלת בעזרת משככי כאבים ופיזותרפיה. השאלה שלי היא בקשר לשינויים הניווניים בעמוד השדרה, האם יכולים להיות קשורים לירידה במשקל? האם קשריות ע"ש שמורל לאורך כל עמוד השדרה הן דבר נורמלי? יש לציין כי נשלחתי לבדיקת צפיפות עצם אחרי שהתלוננתי על הכיפוף הלא רצוני של הגב. ושאלה אחרונה, האם לדעתך הצלע הצווארית שאכן מפריעה לי וכואבת מדי חודש- חודשיים יכולה להצביע על בעיה אחרת כמו תסמונת מוצא בית החזה? ואם כן האם תסמונת זו יכולה לגרום לאותו כיפוף של הגב? תודה רבה מראש.

השינויים התחושתיים וגריריתרגל שמאל מחייבים ברור ויש לעשות מר"י שלע"ש מתני קשריות שמורל נוצרות במהלך הצמיחה לגובה . אין להן קשר לירידה במשקל צלע צוארית הנה אחד הגורמים לתסמנות מוצא בית החזה . המחושים של התסמונתה נם כאב לאורך היד או חלקם ממנה . המחוש יכוללהיותמלווה בשינויי צבע ( עקב חסימת כלי דם ) ושינויים בתחושה .

מנהל פורום אורתופדיה