ממצאי MRI לברך שמאל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

20/10/2014 | 11:39 | מאת: יעקב

דר' נכבד. אודה על הסבר לממצאי הבדיקה כלהלן וחוו"ד מה הטיפול הדרוש. תודה, יעקב להלן ממצאי בדיקת MRI של ברך שמאל הטכניקה: בוצעו סדרות סגיטלית PD בלי ועם דיכוי שומן, קורונליות T1 ו- PD עם דיכוי שומן ואקסיאלית PD עם דיכוי שומן. התוויה קלינית: חשד לנזק מניסקיאלי. ממצאים: מודגם באספקט התיכון של הקונדיל הפמורלי המדיאלי נגע תת קורטיקלי בקוטר 1.3 ס"מ במישור הצדי פנימי ובקוטר 1.7 ס"מ בציר הסגיטלי (חתך סגיטלי 9, סדרה 4). מודגמת בצקת לשדית סביב הנגע. מודגמת דחיסה של הקורטקס ודלדול של הסחוס המכסה, הממצאים עשויים להחשיד ל-SONK עם נזק אוסטיאוכונדרלי משני, דרוש המשך מעקב. הרצועות הצולבות והרצועות הקולטרליות הודגמו תקינות. מודגם אות חריג הוריזונטלי מינימלי בהיקף הקרן האחורית של המניסקוס המדיאלי אשר אינו מערב את המשטחים הפרקיים כך שאינו מוגדר כקרע. המניסקוס הלטרלי מודגם תקין. מודגמת טנדינוזיס של המנגנון המיישר. מודגם פגם המערב כמחצית מעובי הסחוס המכסה את הפסט הלטרלי של הפיקה בקוטר 3 מ"מ במישור הצדי פנימי (חתך 25, סדרה 7). הודגם נוזל תוך פירקי בכמות מינימלית, ללא עדות ליצירת ציסטה פופליטיאלית .

הממצא הבולט הנו פגם בגודל של 13X17 מ"מ בצד הפנימי של העלי הפנימי . המענח מעלה את האפשרותשמדובר בנמק ספונטני של העצם אך אינו אינו פוסק מודגם גם פגם קטן בסחוס של עצם הפיקה. הטיפול תלוי במחושי שלך ובממצאים נוספים שיתגלו בבדיקה גופנית. במידה שאין ל כאב עז לא צריך טיפול מיוחד אךישלעקוב לראות אם מתחוללת החמרה

21/10/2014 | 16:16 | מאת: יעקב

תודה רבה

מנהל פורום אורתופדיה