דלקת של גיד אכילס

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

19/10/2014 | 01:15 | מאת: ע

שלום לך, לפני שבועיים לערך התחילו לי כאבים בחלק האחורי של הרגל בזמן ריצה בעיקר...הייתי אצל האורטופד והוא טען שיש לי דלקת בגיד אכילס.(כל זאת על סמך ראית המקום ונגיעה בו- בלי צילום כלל) הרופא נתן לי ארקוקסיה נגד דלקת ל 10 ימים +פיזוטרפיה. השאלה: (היות והרופא לא אמר לי מה לעשות או לא לעשות)...אחרי 3 ימי מנוחה עם הכדורים נגד הדלקת...חזרתי לרוץ...לקראת סיום הריצה שוב כאב לי.....האם השפעת הכדור נגד הדלקת נפגעה בגלל שרצתי וכאילו המצב חוזר למצב שכאילו לא לקחתי שום כדור שכזה?? האם אני אמור בכלל להיות במנוחה מלאה עם הרגל בלי להזיזה? האם מותר לי בכלל ללכת?לרוץ?לשחות?....האם יש סיכוי שאקרע את הגיד בגלל הדלקת והריצה יחדיו?...ומה קורה אם אפסיק את הכדור אחרי שבוע ולא 10 ימים??.....אגב יש טעם בכלל בפיזוטרפיה אם אני מצליח לרוץ? אשמח לתגובתך .ע.

הטיפול בדלקת בגיד אכילס כולל: 1. מנוחה מריצה למשך כשבוע שבועיים 2. מתיחות במיוחד מתיחות אקסצנטריות 3. תרופות נגד דלקת למשך התקופה הדרושה להעלמות הרגישות המקומית

מנהל פורום אורתופדיה