מחלת פרייברג

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

29/09/2014 | 16:57 | מאת: אריאלה

שלום, אני בת 16 וחצי וכבר הרבה זמן אני סובלת מכאבים באמצע השניה (זאת שליד הבוהן) ולפני שבוע הובחנתי במחלת הפרייברג. הרופא אמר לי לנסות מדרסים ועוד שיטות אבל זה לא עזר ולכן החלטתי לעשות ניתוח. ברצוני לדעת את משך זמן הניתוח וכמה זמן יקח להחלים אחרי הניתוח כלומר, מתי שאוכל ללכת רגיל בלי תחבושות וכו'. אשמח לתשובה בהקדם, תודה

במהלך השנים מאז תאר פרייברג את המחלה נוסו המון שיטות ניתוח כמו הטריה( ניקוי הוהוצאת רסיסי עצם) כריתת ראש העצם, קיצור , שינוי זוית וכו'. עצם העובשדה שיש הרבה שיטות מרמזת על כך שאין שיטה שהיא ממש טובה. אשר לשאלתך עליך לדעת קודם כל באיזה ניתוח מדובר (איזו שיטה) נ.ב האם ניסית מגף גבס למשך 3-4 שבועות?

30/09/2014 | 15:58 | מאת: אריאלה

שלום, בדקתי אך אינני בטוחה אם מדובר בהטריה או בכריתת ראש העצם אבל אני חושבת שמדובר בהטריה. אשמח לדעת כמה זמן יקח להחלים אחרי ניתוח מסוג הטריה. תודה רבה

30/09/2014 | 15:12 | מאת: אריאלה

כן ניסיתי אך זה לא עזר ותודה רבה שענית!

מנהל פורום אורתופדיה