צילום עמוד שדרה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

29/09/2014 | 14:04 | מאת: אתי

הבן שלי (בן 16) נשלח על ידי אורטופד לצילום עמוד שדרה גבי ומותני לצורך בדיקת עקמת. הטכנאי במכון אמר שיש צילום מיוחד לעקמת במקום צילום שני חלקים שהוא עושים במכון. באמת בררתי בקופה וקיבלתי הפנייה מרופא הילדים לצילום עמוד שדרה ארוך (בחלק אחד) מיוחד לגילוי עקמת. אבל האורטופד אמר לעשות את הצילום כפי שהוא ביקש. איזה צילום עדיף לעשות? יש לי הפנייה לשניהם אבל אני לא רוצה לעשות לבני שני צילומים. תודה

הפרוטוקול המקובל לביצוע צילומי עקמת הנו : 1. צילום PA ( המצלמה מכוון הגב ) בעמידה על קסטה של 90X40 ס"מ . התמונה צריכה להיו מבסיס הגלגלת עד רכסי הכסל ללא צמצום שדה. 2. צילום צדדי בעמידה על אותה קסטה יש לצלם כשהידיים מושטות קדימה

מנהל פורום אורתופדיה