ברך לאחר תאונה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

02/09/2014 | 22:06 | מאת: ברך לאחר תאונה

תוצאות סריקה בתהודה מגנטית של ברך ימין: במישור סאגיטלי, אקסיאלי וקורונלי. T1, T2, PD בשקלול TSE הבדיקה בוצעה בטכניקת עם רושם לנזק טרביקולרי MFC - מודגם אות חריג המתאים לשינוי בצקתי לשדי ניכר ב בהקשר חבלה מתאים . MTC- נלווה. בצקת לשדית מתונה יותר גם ב .BONE-BRUISE - ל תפליט בינוני עד ניכר בבורסות ומתון יותר בחלל המפרק. שינויים בצקתיים מתונים בגומת השומן של הופה. מנגנון המיישרים: גיד ארבע שמור. גיד פטלרי מדגים שינויים טנדינוטיים קלים בחיבור העליון לפטלה. הרציפות והציר שמורים. רצועות קולטרליות: ללא סימני קרע. מעובה. באבחנה מבדלת שינויים מוצינוזיים כנגד ACL - שמור. ה PCL - רצועות צולבות: ה לקורלציה עם הקליניקה. הציר והרציפות שמורים. .SPRAIN סחוס פטלו-פמורלי שמור. רטינקולום שמור. סחוס מפרקי שמור. מניסקוסים: הצדדי שמור. הפנימי מדגים שינוי מוצינוזי בהקף בינוני בקרן האחורית. ללא הדגמה ברורה של מאפייני קרע. בסריקת הגומה הפופליטאלית לא מודגמת ציסטה ע"ש בייקר. בסיכום: משמעותי במדור המדיאלי. BONE-BRUISR עם רושם לנזק טרביקולרי נלווה. MTC - יותר מ MFC תפליטים במדורים שהוזכרו. אך ללא הדגמת מאפייני קרע. כאמור לקורלציה קלינית. ACL - שינויים מבנים במהלך ה ללא הדגמת מאפייני קרע MM- שינויים מוצינוזיים ב שאר הממצאים כמפורט. מה אני אמור להבין מזה?

יש סימני חבלה כהה בעצם הירך ללא נזק לרצועות או למניסקוסים

05/09/2014 | 23:27 | מאת: ברך לאחר תאונה

אוקיי . מה הנזק שלי? איך אני אמור לטפל בזה? האם יש חשש לניתוח?

מנהל פורום אורתופדיה