התייעצות לאחר בדיקת MRI

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

31/08/2014 | 22:15 | מאת: רונן

שלום רב, מזה כשנתיים אני סובל מכאבים בכתף עקב נפילה. בסיכום בדיקות MRI נכתב : קרע מסוג FTT קצר בגיד ה-SS. טנדיונוזיס נלווה. יתכן מרכיב של בורסיטיס. שינויים ניווניים ב-ACJ. האם לאור תוצאות אלה היית ממליץ על ניתוח? תודה.

ההחלטה על ניתוח אינה נגזרת מממצאי המר"י אלא ממהלך המחלה תוצאות טיפולים קודמים ומידת ההגבלה התפקודית והפגיעה באיכות החיים

05/09/2014 | 12:03 | מאת: רונן

גילי הוא 59. פירוט נוסף של הבדיקה : גיד הביספס הארוך במקומו ללא אות חריג. תפליט קל בינוני בשרוול. מפרק ACJ מדגים שינויים ארטריטריים היפרטרופיים המשפיעים על מהלך ה-RC,תפליט מפרקי מתון. מצב ה-RC : גיד הסופרה ספינטוס מעובה טנדינוטי, בצקתי במקטע המרוחק עם הדגמת קרע קצר בעובי מלא בנקודת האחיזה ל-GT באורך 9 מ"מ גידי האינפרה ספינטוס והסוב סקפולריס שמורים ללא סימני קרע. אציין שכבר עברתי מספר חודשי פיזיותרפיה אבל עדיין יש כאבים עזים בעיקר בלילה. מהן דרכי הטיפול שהיית ממליץ עליהן? תודה.

מנהל פורום אורתופדיה