האם לקחת תרופות אנטי דלקתיות אחרי נקע

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

29/08/2014 | 17:52 | מאת: דני

שלום אני בן 47 לפני חודשיים נקעתי את הרגל (עיקום של הקרסול) בצורה לא חמורה. לקחתי בהתחלה ארקוקסיה לפי עצת הרופא. עדיין יש לי כאבים בגידים (משום מה לא בזה שנמתח בכלל!) וזה לא עובר. הכאבים רק במאמץ לא כואב בסתם הליכה אבל אני רוצה כבר לחזור לרוץ! האם כדאי לקחת עוד פעם ארקוקסיה (או משהו אחר?) לא בשביל להוריד כאבים אלא בשביל להחלים! האם הכאבים הם בגלל גיד שלא החלים או שזה תגובה דלקתית שאותה צריך להפסיק?

איני ממליץ על תרופות נגד דלקתב שביל להחלים מאחר שתרופות אלו אינן גורמות להחלמה אלא מדכאות את הדלקת דבר שבמקרים רבים אפילו אינו רצוי במיוחד בימים הראשונים לאחר פציעה. בדרך כלל כאב כמו שציינת הנו תוצאה של התכווצות הרקמות בעקבות תהליך ההחלמה מן הפציעה והריפוי מושג על ידי מתיחות.

מנהל פורום אורתופדיה