ניתוח ארטוסקופיה לברך (קרע ידית דלי במיניסקוס)

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

30/07/2014 | 11:06 | מאת: בנו

שלום יש לי קרע ידית דלי במיניסקוס הלטרלי (החיצוני כך הבנתי) אני כבר שנה מסתובב איתו, פחות או יותר בסדר, כואב מדי פעם אבל בסך הכל נסבל. מזה כשנה איני עושה פעילות פיזית למרות שאני מאוד רוצה לחזור. הייתי אצל רופא לפני שנה שהציע מיד ניתוח. היום חזרתי אליו לקבוע תור והוא שואל אותי למה אני רוצה לעשות ניתוח. הופתעתי משאלתו והוא אמר לי ששאל זאת כדי לתאם ציפיות. לדבריו בכל מקרה תהיה שחיקת מיניסקוס אז זה לא משנה. אין לדבריו מחקרים חד משמעיים מה עדיף ביחס להאטת השחיקה. השאלות שלי בעצם האם בכלל יש צורך בניתוח או שהזמן יעשה את שלו לטובתי? האם יכול להיות שהמיניסקוס יתחבר? מה הסיכוי לכך והאם נתקלת בתופעות שכאלו בקרע שכזה? בקיצור איני רוצה ניתוח אבל עם בזכותו זה ישתפר, הנזק יצטמצם ואוכל לחזור לריצה אז אין לי בעיה. תודה רבה על העזרה והתשובות

כל עוד הברך שלך אינה " כלואה" כלומר אתה יכול לישרה ישור מלא - אפשר לחיות עם המצב אבל אם ברצונך לחזור לפעילות ספורטיבית ממש לא תוכל אלא לאחר ניתוח

04/01/2015 | 12:22 | מאת: איריס

עלולה לגרום נזק לברך במיניסקוס או במקום אחר בברך? האם ניתן (אחרי תקופת ההחלמה כמובן) לחזור פעילות ספורטיבית מלאה? תודה רבה.

מנהל פורום אורתופדיה