דחןף-שברים כבר שנה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

29/07/2014 | 21:56 | מאת: צריך להחליט

שלום ותודה מראש כבר שנה יש לי שברים בצלעות שלא מתאחים ומתחברים.השברים הם מנפילה מגובה לא רב. במיפוי עצמות :"קליטות מוקדיות בקצה קדמי של צלע 10 משמאל ובצלע 4 מימין מלפנים, ייתכן בעקבות טראומה". יש לי גם אוסטיאופורוזיס חזקה/קשה של T SCORE 3.7- עד 4- . 1. האם השברים שהתגלו במיפוי עצמות לפי הנוסח הנ"ל הם בסחוס שבצלע, ואולי אינם עקב האוסטיאופ' ,כי הם לא בעצם עצמה(=בחלק הגרמי)? 2. אם אפשר- למה הכוונה במשפט נוסף שכתבו: "קליטה מוגברת באספקט לטרלי משמאל של סקרום, ובחלק תחתון של סקרואיליאק משמאל"

1.בדיקת המיפוי מראה קליטה מוגברת זמןרב לאחר שהשבר כבר התאחה (בשל תהליכי ריפוי מאוחרים) כשמדובר בצלע 10 נראה שמדובר בניתוק בין הצלע לסחוס . באשר לצלע 4 הממצא הוא בגוף הצלע. 2. קליטה מוגברתמשמעה פעילות מוגברתשליצירת עצם חדשה. קורה תמיד בעקבותשבר. כאן מדובר בעצם העצה ( סקרום) השמאלית ובאיזור המפרק שבינה לבין עצם הכסל

מנהל פורום אורתופדיה