תוצאות MRI ברך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

28/07/2014 | 16:45 | מאת: צבי

ד"ר שלום, בעקבות כאבים בצד החיצוני האחורי של הברך הופניתי לMRI. התוצאות הן: "סהרונים תקינים, רצועות צולבות וצידיות תקינות. יש פסים של סיגנל מוגבר בגיד הביצפס פמוריס בחלקו שהדיסטלי עם בצקת וסיגנל מוגבר בT2 חיצונית למהלך הגיד ומסביבו. הגיד הדיסטלי נראה מעט מעובה. ללא בצקת. מדובר ככל הנראה בקרע חלקי של הגיד. סחוס מפרקי בעובי תקין. יש לציין ממצא אקראי ציסטי לובולרי תוך מפרקי קטן הממוקם בחלק האחורי המדיאלי של המפרק והמתאים במראה לציסטת גנגליון קטנה". עד כאן סיכום הבדיקה. מה הטיפול הנכון במקרה הזה?(קבוע לי תור רק בעוד חודש). האם אני יכול לשחק טניס? (כואב קצת במהלך המשחק) ריצה? (כואב רק לאחריה). ומה המשמעות של הציסטה? תודה, יובל

נראה שנגרם לך נזק לגיד של השריר הנקרא השריר הדו ראשי של הירך . שריר זה מתחבר לקצה עליון של עצם השוקית בצד חיצוני אחורי של הברך. מנוחה שלכ 3-4 שבועות תסיק לצורך ריפוי. אשר לציסטה הגנגליונית לא הבנתי אם הכוונה היא שהיא בתוך הברך או מחוצה לו

מנהל פורום אורתופדיה