שבר בקלויקולה שליש דיסטלי

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

18/07/2014 | 06:19 | מאת: רותי

ללא דפורמציה. ללא חסר מוטורי או תחושתי כולל בפיזור העצב האקסילרי. בצילום שנעשה שבועיים אחרי : "שבר עדיין לא מחובר עמדה מתקבלת." מה פירוש "עמדה מתקבלת"? האם אחרי שבועיים אמור השבר להיות מחובר? האם הסיכוי שלא יתחבר הוא גבוה? האם אני יכולה להועיל או להזיק לתהליך? פזיוטרפיסט הנחה אותי להזיז את הכתף בעדינות. האם זה טוב? מה תפקידו של המתלה? יותר נוח בלעדיו, האם להקפיד ללבוש אותו כל היום? (ממש לא רוצה ניתוח!) תודה רבה רבה

"מתקבלת" כלומר מתקבלת על דעתו של המסתכל. ר"ל אין דפורמציה משמעותית שבר של עצם הבריח מתאחה תוך כ 6 שבועות. הסיכוי ל"אי חיבור " הוא 3% . תפקיד המתלה הוא להקל על הכאב.

מנהל פורום אורתופדיה