פענוח MRI כתף

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

20/07/2014 | 09:46 | מאת: ענת

שלום רב , אבקש פענוח לתוצאות mri כתף . להלן ממצאי בדיקת MRI של כתף וזרוע ימין מקורבת אמצעית הטכניקה: הבדיקה בוצעה בתהודות T1 כולל דיכוי שומן, T2 , STIR במישורים השונים כולל הזרקת גדוליניום. סיבת הפניה: ברור כאבים וברור נגע בהומרוס. ממצאים: מודגמים אותות הטרוגניים מלשד הדיאפיזה וצוואר ההומרוס, ללא עדות להאדרה תוך לשדית. ללא עדות לתהליך תופס מקום תוך לשדי מוגדר היטב. מודגמת בצקת לשדית וקורטיקלית העוברת האדרה בגבשושית הקטנה עם השטחה מינימאלית של הקורטקס, ייתכן שינוי טראומתי. מודגמים אותות חריגים מינימאליים במרקם גיד הסוב-סקפולריס הנאחז אל הגבשושית, לא ניתן לשלול קרע חלקי אינטרסטיציאלי. מודגמים שינויים ניוונים במפרק הגלנו-הומרלי. מודגמים שינויים ניוונים בלברום. מודגמים שינויים ניוונים במפרק ה-A/C. אין עדות לקרע בשאר הגידים המסובבים. מודגם נוזל בכמות מתונה במעטפת גיד הביצפס בתעלה הביציפיטלית. מדובר בגבר בן 54 הסובל מכאבים בכתף תודה .

הממצא הבולט בהעדרו הוא ממצא של גידול. ממצאם אחרים הם ממצאי שינוים ניווניים (שחיק תסחוס וקרע של "שפתי " המפרק ) במפרק הכתף והמפרק בין עצם הבריח לעצם השכמה .

מנהל פורום אורתופדיה